Spelregels Zuiderburen EK-pool

De inschrijving

Om mee te doen met de Zuiderburen EK-pool dien je je eenmalig in te schrijven. Dit gaat eenvoudig en snel. Bij de inschrijving voer je een geldig e- mailadres en je voor- en achternaam in. Via dit e-mailadres krjg je een link waarmee je een wachtwoord aanmaakt. Hierna kun je inloggen metje e- mailadres en het wachtwoord. Ook gebruiken we je e-mailadres om je op de hoogte te stellen van een eventueel gewonnen prijs.

Bij het inschrijven betaal je direct het inschrijfgeld van €6,- via iDeal. De helft daarvan gaat in de pot, die uiteindelijk over de top 3 verdeeld wordt.

Van de €6,- inschrijfgeld, gaat €3,- in de pot en €3,- naar de clubkas van v.v. de Zuiderburen (o.a. om de pool te bekostigen)

Wanneer je je wachtwoord kwijt bent, kan je te allen tijde een nieuw wachtwoord aanmaken. Je persoonlijke gegevens worden na afloop van het toernooi vernietigd en worden op geen enkele wijze voor andere doeleinden dan voor deze pool gebruikt en worden ook niet ter beschikking gesteld aan derden (zie ook ons privacybeleid}.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 15 minuten voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het toernooi je voorspellingen bij te sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd had ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde winnaar het ineens zonder hun wereldspits moet doen.
De tijd op de server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen.

Zoals je hebt gezien, zijn de wedstrijden in de tweede fase nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken. Maar als je een grote gok wil wagen, dan mag je ze natuurlijk ook meteen bij de start van het toernooi invoeren. Je kan de standen altijd nog wijzigen.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn  vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen. Bj gokvragen (bijv. ‘In de welke minuut valt het eerste doelpunt?’) krijgt de deelnemer die het dichtst bij het antwoord zit, de punten.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Voor de finale wedstrijden wordt ook een eventuele verlenging meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling. Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag. Als je het aantal doelpunten van een van beide teams goed hebt dan krijg je de goalbonus opgeteld bij de punten. Ook wanneer je niet de wedstrijduitslag goed had (bijv. wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan 1 punt bonus).
De laatste score-optie is de goalverschilbonus: als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je 1 punt extra (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).

 

 punten
juiste toto-uitslag2
juiste uitslag5
goalbonus1
goalverschilbonus1
bonusvraagper vraag anders

De joker

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 joker. Met deze joker kan je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd vermenigvuldigen met 2. Je kan de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. Je klikt hiervoor simpelweg op het joker-icoon (zie hierboven) bij de betreffende wedstrijd. De joker wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen. Een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Einduitslag en winnaars

Het bedrag in de pot (momenteel €201,-) wordt na afloop van het EK als volgt verdeeld over de top 3:

  • 1: 50%
  • 2: 35%
  • 3: 15%

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste toto uitslag;
  3. aantal bonusvragen juist

Is de stand dan nog steeds gelijk dan krijgen beide spelers hetzelfde bedrag uitgekeerd.

Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist v.v. de Zuiderburen.