Weetjes over week 1 van de Zuiderburen EK-pool

Weetjes over week 1 van de EK-pool

Vorige week vrijdag ging het EK van start en zo ook de Zuiderburen EK-pool. Week 1 zit er dus op. Een goed moment om eens terug te blikken op deze week en wat interessante weetjes met jullie te delen. We duiken eerst in de statistieken en bespreken daarna wat nog meer opviel in de Zuiderburen EK-pool.

Week 1: Welke league presteert het best?

Velen van jullie spelen het voorspel-spel in een league. Interessant omdat je op die manier strijdt tegen bekenden. Maar laten we eens een andere invalshoek nemen. Hoe scoren de leagues ten opzichte van elkaar. Hiervoor hebben we van iedere league het totaal aantal punten gedeeld door het aantal spelers in de betreffende league. Dat levert het volgende lijstje op:

Club leagueGemiddelde score
SDO ’390.0
v.v. Netersel0.0
v.v. Vessem0.0
v.v. Hulsel0.0
v.v. Hapert0.0
Dosko ’320.0
v.v. Hoogeloon0.0
HMVV57.0
RKVV Casteren49.0
v.v. de Zuiderburen41.6
Reusel sport37.1
AVR ’690.0
Bladella0.0
BedrijfsleagueGemiddelde score
Mtrading38.0
Van Dingenen transport0.0
Denim Sports Bar0.0

Voorspellende voorzitters of voorzittende voorspellers?

Wist je dat er maar liefst 4 voorzitters van regionale clubs meestrijden in de pool? Hoe ze presteren in pool zegt hoogstwaarschijnlijk niks over hun kwaliteiten als voorzitter. Toch leuk om te kijken wie de visionair is onder de voorzitters op basis van de cijfers tot nu toe.

VoorzitterScore
Frans Jansen (v.v. de Zuiderburen)no score
Bart Verberne (Dosko ’32)no score
Geert Wouters (HMVV)no score
Ben Lathouwers (AVR ’69)no score

Week 1: de week van het fenomeen Daisy

Op het moment van dit schrijven voert Zuiderburen 2-speler Frits van Sambeeck de algemene ranglijst aan. Toch mag Daisy Verhoeven (de nr. 2) zich het voorspel-fenomeen van week 1 noemen. De week telde 21 wedstrijden. Maar liefst 16 wedstrijden daarvan was Daisy de trotse lijstaanvoerder. Ze begon bescheiden met plek 7 na de openingswedstrijd maar daarna was het telkens plek 1 of 2. Wat is haar tactiek of is het toch een kwestie van geluk?

Volgens mij is het een waarzegster met een glazen bol of zo…
Of is Johan Cruijff als vrouw wedergekeerd?

Anonieme Zuiderbuur

Tijd om eens nader kennis te maken met het fenomeen. Wie is toch de vrouw achter de reeks weergaloze voorspellingen?

Daisy verhoeven

Hoi hoi, ik ben Daisy Verhoeven, getrouwd, heb 2 dochters en kom uit Hapert. In het dagelijks leven werk ik bij v. Dingenen Transport waar ik het ontzettend naar mijn zin heb.

In mijn vrije tijd ben ik op de tennis- of padelbaan te vinden in Hapert. Ik vind het leuk om het Nederlands elftal te kijken, de andere wedstrijden kijk ik niet zoveel, maar ben altijd wel benieuwd wat de uitslag is en of ik nog bovenaan de lijst sta.

Ik heb totaal geen verstand van voetbal en heb zo maar wat uitslagen ingevuld, maar zie hier tot nu toe het resultaat.

Kei leuk zo’n EK-pool. Ik wens iedereen nog veel voetbalplezier!

Groetjes Daisy

Week 1: opvallende voorspellingen bij de bonusvragen

Behalve met het raden van uitslagen kun je ook punten scoren met bonusvragen. Eén van deze bonusvragen gaat over de topscorer van het toernooi. Het mooie is dat je deze voorspellingen al in kunt zien, omdat ze niet meer te wijzigen zijn. Hier zien we een aantal bijzondere voorspellingen.

Zo zien we dat een speler verwacht dat Haailand topscorer van deze eindronde zal worden. Waarschijnlijk bedoelt hij Haalland, de topspits van Noorwegen. Kleinigheidje is wel dat Noorwegen zich niet wist te plaatsen voor dit Europese kampioenschap.

Ook werd Messi genoemd als topscorer. Geen slechte keus voor een ek. Dit is echter een EK (Europees kampioenschap) en daar maakt Argentinië (en dus ook Messi) geen deel van uit.

Door Mathieu van de Pool Beheerder
Voorspel met passie en je komt verder...

Laat een reactie achter